Hevospalvelu Turpa

Hevospalvelu Turpa tarjoaa monipuolista, ammattitaitoista ja turvallista hevoshierontaa sekä ratsastuksen opetusta aloittelijasta edistyneempään harrastajaan. Toimin pääosin Uudellamaalla, mutta liikun tilauksien mukaan myös muualla.

Hevosen hyvä lihashuolto ehkäisee vammoja, nopeuttaa aineenvaihduntaa ja palautumista esim. rankasta treenistä, poistaa kuona-aineita, ja parantaa hevosen psyykkistä ja fyysistä suorituskykyä. Käytän hieronnassa perinteisen urheiluhieronnan lisäksi apuna kraniosakraaliterapiaa, akupunktioloimea sekä magneettia.

Esittely

Olen Maria Haaparinne, koulutuksen saanut hevoshieroja ja ratsastuksenohjaaja. Olen työskennellyt hevosalalla jo toistakymmentä vuotta, harrastustaustaa minulla on pikkutytöstä lähtien. Koen hevosalan kutsumusammattina, haluna tehdä töitä hevosten kanssa, ja hevosten hyväksi.

Maria Haaparinne

Koulutus

Ratsastuksenohjaajakoulutuksen olen saanut Harjun Oppimiskeskuksessa jossa opiskelin monimuotokoulutuksena työn ohella vuosina 2003–2004. Olen opiskellut alaa myös ruotsin kielellä Kemiössä, Brusabyssä.

Hevosenvalmentajan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksen olen suorittanut Ypäjällä, suuntautumisvaihtoehtonani hevoshieronta. Olen hankkinut alaan lisäkoulutusta oman mielenkiintoni ja ammatillisten taitojen vuoksi käymällä kraniosakraaliterapiakurssin 2014.

Työkokemus

Olen työskennellyt päätoimisesti ratsastuksenopettajana mm. Tapiolan Ratsastuskoulussa ja Einolan Tallilla. Ohessa minulla on kokoajan ollut monenkirjava joukko yksityisoppilaita, ponipojasta aluetason nuorenratsastajan kautta tätiharrastajaan.

Opetustyylini on keskusteleva
ja jokaisen, niin ratsastuskouluoppilaan, kuin yksityisoppilaan kanssa on tarkoitus saada yhdessä sovittua tavoitteet kohdilleen jotta oppiminen ja kehittyminen on mahdollisimman motivoivaa.

Hevoset

Vapaa-aikani kuluu perheen, koirien ja hevosteni kanssa. Omistan, nyt jo vanhemman suomenhevostamman, sekä puolet tämän varsasta, omakasvattamastani suomenhevosorista. Tamma Vinskin Vappu on elämäni hevonen ja tarkoituksenani on vanheta sen kanssa yhdessä. Tavoitteellista treenausta meillä ei enää ole, vaan hyvän peruskunnon ja terveyden ylläpitäminen on päätavoite. Vapun kanssa mieli lepää pitkillä maastolenkeillä niin ratsain kuin kärrytellen. Välillä kuitenkin otetaan niskasta kiinni ja harrastetaan hieman vakavamielistä kouluratsastusta taitojen ylläpitämiseksi.

Hevoset, Maria Haaparinne

Toivottavasti jonain päivänä Vapun poika Myttynen kuljettaa tämänkin harrastekilpailijan vielä jonkun kouluohjelman läpi kunnialla.